Hva gardiner gjør med hjemmet.

Gardiner er noe gammeldags og mange bryr seg ikke med dette fenomenet lenger og velger bare åpne vinduer. Dette kan også være stilfullt, men gardiner gjør noe med hjemmet.

Stil

I gamledager var gardinene gjerne med blomsterdekorasjon og de var fargerike. Dagens gardiner er enkle og ensfargede og man tenker enkelhet og at det skal være praktisk. Gardinene nå er gjerne i lyse farger.

Det er viktig å finne gardiner som står i stil med resten av hjemmet og det enkelte rom. Noen har flere forskjellige gardiner i samme rom, gjerne stua fordi det er ulik størrelse på vinduene eller fordi de ønsker å fremheve ulike deler av stua. Du har også kapper, som går på tvers over gardinene og gir et høytidelig preg. Noen ganger kan du bare bruke kappe, det kommer an på vinduet. Det finnes også ulike knyteløsninger på gardinene eller de kan henge fritt.

Du kan kombinere med ulike farger på gardin, kappe og knyting sånn at det blir en helhetlig vakker kombinasjon. Mange liker det helt ensfarget, gjerne hvitt og noen er glad i blondegardiner. Gardiner gjør at hjemmet blir mer privat og det skaper en helhetlig trygg atmosfære. Du kan ha korte gardiner eller gardiner som rekker helt ned i gulvet.

Det er fint å bytte gardiner etter høytid, f.eks. ha julegardiner når det er jul og bytte til enkle, lette blomstergardiner når det er sommer. Du bør også ha noen helårsgardiner som står i stil med huset. Det er flere ulike løsninger for oppheng av gardiner. Du har gardiner med integrerte ringer som man trer inn på en gardinstang, eller gardiner med knips som man fester til gardinene øverst der du kan ha knytereimer øverst til stanga.

Har du en designer i magen kan du kjøpe stoff og sy dine egne gardiner. Mange er opptatt av stil og liker særpreg.