Kunst på gulvet

De er ikke mange som tenker over hvordan man kan dekorere gulvet, men det går altså an. Har du en designer i magen burde dette være en enkel sak.

Tepper

Det er mange ulike teppe du kan ta i bruk. Du har fargerike ryetepper eller knytetepper som er enkle og billige og du har store tunge tepper med gummi under, som sitter bedre på gulvet. Dette kommer an på hvilken personlig stil du har i hjemmet og det er viktig å ikke bryte med denne. Mange kjøper tepper på reise i Afrika eller Asia, og flotte persiske tepper passer til det meste.

Matter bruker man for det meste inn og ut av huset og du har mange forskjellige fasonger. Du har også matter til badet og til mindre rom. Det er viktig å gi rommet en følelse og energi. Her kommer også stil inn og du bør finne matter som står i stil med resten av huset. Du kan ha matter på verandaen og ute i hagen og du bør tenke over om de tåler vær og vind.

Du kan også dekorer gulvene med blomster, både høye og lave. Du kan for eksempel ha vaser på gulvet med høye buketter. Mange har store grønne planter på gulvet som er vakkert å se på.

Du kan dekorer gulvet når du bygger huset eller eventuelt pusser det opp ved å bruke ulikt materiale og dele f.eks. stuen inn i ulike deler med ulikt gulvmateriale og forme ulike gulvpartier i stuen, f.eks. et område med flis og et større område med parkett og et sofaområde med et stort teppe f.eks.. Det å bruke ulikt materiale på ulike deler av gulvet er ganske stilfullt og gir et unikt design. Hvis du er ekstra kreativ kan du kanskje ha et parti på gulvet med et firkantet glass f.eks., der du ser ned til etasjen under.