Lys som design

Har du tenkt over hva belysning gjør med hjemmet ditt? det er nok mange som ikke tenker over det, men det er ganske essensielt for hvordan du føler deg og hvordan atmosfæren i rommet blir.

Belysning i hjemmet

Det er mange måter å belyse hjemmet ditt på og noen ganger trenger du ikke lamper. Rommet i seg selv gir lys, først og fremst fra vinduer og hvor mørkt/lyst interiøret ditt er. Noen har glass i taket og det gir ekstra lys. Lyse gardiner osv., kanskje du har lyse vegger, dette gir en lys atmosfære. Noen rom trenger ikke direkte lampetter for å belyse rommet pga. dette.

Skal du ha lys i rommet bør du se rommet an. Er det et stort rom eller lite rom? Ønsker du å belyse hele rommet eller deler av rommet? i stua har mange en stor lampett gjerne over stuebordet som gir mye lys. Noen ganger er dette nok. Du kan lyse opp fra taket eller fra vegg/hjørne.

Lampettbutikker har bra utvalg av lys i alle størrelser og du bør tenke over hvordan du vil belyse huset. Noen har seriekoplinger i huset. På soverommet har man f.eks. nattbordslampe. På kjøkkenet har man gjerne en lampett fra taket over spisebordet. I stua, som for de fleste er det største rommet i huset, kan man variere med ulik belysning i deler av rommet. Du kan ha en stålampe i et hjørne, gjerne for å lese bøker, du kan ha lampett over spisebordet eller spotlights i hele taket.

Lys kan være dyrt, men det er viktig å gi en bra følelse til rommet. Utseendet er viktig og det fins ulike designlamper. Du har ulike farger på lampene som gir ulik lys og gjerne farge på lyset. Du har lys i bevegelse og lys rett på. Viktig er å finne lys til sitt bruk.