Malerier som interiør

Malerier og bilder er i seg selv vakre møblement for hjemmet. Har du talent for maling bør du male bilder til huset ditt. Dette gir huset mer personlig preg og det åpner opp rommet.

Malerier i hjemmet

Det er mange som gjør sin personlige vri når de skal designe hjemmet. Det å male bilder gir et kunstnerisk og vakkert uttrykk og gir en ro i huset. Kanskje barna lager kunst på skolen som man kan henge opp? Det å ha noe på veggen som dekorerer gjør huset estetisk vakkert og møblerer hjemmet. Det gjør noe med humøret ditt og du føler deg tryggere når du har noe å se på som du gjenkjenner eller liker.

Abstrakte bilder får oss til å tenke og bildet trenger ikke å ha noen direkte betydning eller formidling. Barnas tegninger i barnehage eller skole av kruseduller kan være kunst. Når man maler abstrakt kan man male følelser. Man kan uttrykke noe. Hvilke farger du velger og hvilken retning disse tar på lerretet kan være kunst.

Figurative bilder kan fremheve noe konkret og ha en bestemt betydning. F.eks. kan det være bilde av en stol. Du kan ha landskapsmalerier der du tegner et sted du kjenner eller et sted ut ifra hodet. Det er ikke tvil om at malerier av natur og landskap gir en ro i huset og er estetisk vakkert å se på.

Når du maler bør du kombinere farger som passer sammen og som gir en helhetlig visuell nytelse. Skal du male et landskapsmaleri bør du velge naturlige farger slik at man ser hva det er snakk om. Sterke farger kan brukes i abstrakt sammenheng der man ikke fremhever noe konkret, men ønsker å formidle følelser. Du kan male noe så kjedelig som et frokostbord i sterke farger og det vil ha en helt annen visuell betydning. Det er bare du som bestemmer hva som passer på din vegg.