Tepper i huset

Tepper er noe som er litt gammeldags og som kanskje ikke er like populært som tidligere. Tepper var tidligere en selvfølgelig del av interiøret og husholdningen. Tepper er både praktisk og kan være vakkert å se på. Du har enkle ryetepper eller knytetepper og du har flotte arabiske tepper f.eks.

Hva tepper gjør med hjemmet

Når man skal velge tepper til hjemmet er det viktig å tenke over nytteverdien. Skal man pynte hjemmet eller er det bare et bruksområde? Tepper krever litt husholdningsarbeid som støvsuging og vask og man bør lufte dem med jevne mellomrom. Du har også vegg-til-vegg tepper som er en naturlig del av gulvet og rommet. Tepper gir mer varme til rommet og gjør det ekstra hjemmekoselig.

I gamledager lagde man egne tepper i hjemmet på en vev, det er ikke så vanlig nå lenger med mindre man er designer. Tepper får man tak i på vanlig møbelbutikk. Du har også spesialforretninger som gir deg vakkert design og tepper som gir et spesielt preg til hjemmet. Noen kjøper vakre tepper i utlandet når de er på reise, f.eks. i Asia eller Afrika. Håndlagde tepper er vakkert og noe man bør vurdere hvis man vil ha et vakkert teppe. Noen har bare ett stort fint teppe midt på stuegulvet, andre har flere småtepper rundt om i huset.

Ryetepper eller knytetepper har lett for å skli når man går på dem og du har de store tunge teppene med gummi under som sitter bedre på gulvet og ikke beveger seg når du går på dem. Tepper er et vakkert møblement til hjemmet og du bør velge tepper som står i stil med resten av rommet og du bør tenke design.

Når du har selskap merker du forskjellen med tepper. Du blir i bedre humør og alle føler seg mer komfortable og varme. Det er som å dekorere gulvet med noe vakkert.